Naujienos

Nauja saugaus eismo aikštelė LD Lazdynėlis

2017 04 14
Pavasaris, tai metas, kai šiltesnės klimato sąlygos lepina vis labiau, o fizinis aktyvumas padidėja ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Jų betarpiškas noras bėgioti, žaisti neretai baigiasi nelaimingais atsitikimais gatvėse.

Vilniaus lopšelio -darželio „Lazdynėlis“ vadovai, besirūpindami visapusišku vaikų ugdymu ir saugumu, įrengė saugaus eismo žaidimų aikštelę. Šioje aikštelėje vaikai gali žaisti ir saugiai važinėti jiems numatyta dviratukų (paspirtukų) trasa, kuri kertasi su pėsčiųjų perėja. „Šiais metais visos mažųjų vaikų grupės susipažins su saugaus važiavimo dviračiais taisyklėmis, o vyresnieji  prisimins, kaip saugiai važiuoti dviračių takais ir pereiti pėsčiųjų perėją“, sakė Vilniaus lopšelio - darželio „Lazdynėlis“ direktorė Elena Markevičienė. Šiuo metu darželį lanko 203 vaikai, kuriems tai bus dar vienas linksmas edukacinis užsiėmimas.

Pasak šį projektą padėjusios įgyvendinti įmonės UAB Biseris tyrimų ir vystymo vadovo Boleslovo Vengrio, vaikų saugumas gatvėse priklauso nuo daugelio aspektų: vairuotojų elgsenos, klimato sąlygų, paros laiko ir žinoma, nuo vaikų atsargumo. Siekiant mažinti nelaimingų atsitikimų skaičių keliuose bei gatvėse, neabejotinai reikia pradėti nuo jų ugdymo  vaikystėje, todėl tikimės, kad ši saugaus eismo trasa jiems bus naudinga abipusiai – žaidimo, aktyvumo ir saugumo aspektais.

Lazdynelis_2_mazas_logo Lazdynelis_5_mazas_logo

Daugiau mūsų įgyvendintų projektų rasite skiltyje PROJEKTAI

In
Pasikeitė įmonės adresas
Nuo šiol mus rasite adresu: Granito g. 3, LT-02241, Vilnius. Ačiū, neberodyti pranešimo.